VEEL GESTELDE VRAGEN

Onderstaand tref je een overzicht van veelgestelde vragen. Kun je het antwoord niet vinden of heb je graag meer informatie? Neem dan contact met ons op.
Wij helpen je graag verder.

LIDMAATSCHAP

Als lid heb je een aantal extra functionaliteiten die je gemak bieden en je o.a. toegang geven tot het leden gedeelte als je bent ingelogd. Mocht je willen inloggen (rechtsboven in het scherm) en je bent je wachtwoord vergeten dan kun je dit heel makkelijk aanpassen. Voer het mailadres in waarmee je bij ons bekend bent en je ontvangt automatisch een mail waarmee je een nieuw wachtwoord kunt aanmaken.

De e-mail die je van ons ontvangt in verband met de bevestiging van je aanvraag voor een membership wordt direct door ons verstuurd. Mogelijk is deze e-mail in je spamfilter terechtgekomen. Indien je het bericht verplaatst naar je postvak in zullen alle mails van The Company Golf Club in de toekomst gewoon door je worden ontvangen. Mocht dit niet het geval zijn stuur ons dan een mail (administratie@thecompanygolfclub.com) Wij zullen zorgen dat we het probleem zo spoedig mogelijk verhelpen.

The Company Golf Club is aangesloten bij de Nederlandse Golf Federatie en vanuit die verbinding staan we in contact met alle golfclubs in Nederland. Afhankelijk van de golfvereniging of stichting waar je lid van bent kunnen we het lidmaatschap voor je opzeggen. In sommige gevallen dient dit voor een bepaalde datum plaats te vinden. Houd hier rekening mee bij het ‘overstappen’. Wil je meer informatie stuur ons dan een bericht via info@thecompanygolfclub.com of bel met 073-2600169

HANDICAPREGISTRATIE

Vanaf handicap 36 en lager spreken we van een EGA Exact Handicap 36.0. Deze kan worden vast gesteld na het spelen van minimaal 1 kaart.

Het idee is dat je een clubhandicap krijgt na het inleveren van Q-(ronde) kaarten met gelijk aan/of meer dan 36 stablefordpunten (of meer dan 18 stablefordpunten bij 9 holes) vanaf handicap 54. Zodra je ingeleverde qualifyingkaart zorgt dat je onder de handicap 36 komt, krijg je dus de EGA handicap. (In theorie kan die eerste kaart die je aan je clubhandicap helpt je ook al onder de handicap 36 brengen.)

Hoe verlaag ik mijn EGA Exact Handicap van 36.0 of lager?

U gaat naar de golfbaan en u kijkt op de tabel hoeveel slagen u krijgt. Dit verschilt per baan en per set (teekleur) afslagen. U hebt handicap 30.0 en u krijgt bijvoorbeeld 33 slagen op een baan. U speelt een Qualifying Kaart en komt binnen met 39 punten. Dit betekent dat u 3 slagen beter dan uw handicap hebt gespeeld. Bij 36 punten speelt u uw handicap. Bij de Exact Handicap hangt het af van de handicapcategorie waarin u zit hoe uw handicap op grond van de score wordt aangepast. Bij handicaps van 26.5 tot 36.0 , dat is handicap categorie 5, wordt een bufferzone voor 18 holes gehanteerd van 31 tot 36 punten. Ligt uw score in de bufferzone, dan verandert uw Exact Handicap niet.

Voor iedere score lager dan de buffer gaat uw handicap 0.2 slag omhoog, en als u beter dan uw handicap speelt, gaat uw handicap met 0.5 slag per punt omlaag. U hebt 3 punten beter dan uw handicap gespeeld, 3 x 0.5 = 1.5. Uw nieuwe handicap is dus 30.0-1.5 = 28.5.

Je gaat naar de golfbaan en kijkt op de tabel hoeveel slagen je krijgt. Dit verschilt per baan en per set (kleur) afslagen. Een korte baan is in het algemeen makkelijker dan een lange, en je zult bij de korte baan een lagere Playing Handicap (is aantal slagen) krijgen dan op een langere baan. Je gaat de baan in met een marker die minimaal Clubhandicap 54 of GVB heeft.

Je hebt Clubhandicap 54 en je krijgt bijvoorbeeld 56 slagen op een baan. Je speelt een Qualifying Kaart en komt binnen met 40 Stablefordpunten over 18 holes. Met 36 punten
speel je je  handicap. Dit betekent dat je 4 punten beter dan je handicap hebt gespeeld (40-36 = 4). Je Clubhandicap 54 wordt nu verlaagd met 4 x 1 slag en uw nieuwe clubhandicap is 50 (54-4 = 50).

De EGA Clubhandicap 54 is de officiële handicap waarmee de speler begint. De aanduiding Clubhandicap is van belang omdat deze groep handicaps op een andere manier wordt vastgesteld en aangepast aan de speelsterkte van de speler dan EGA Exact Handicaps. Beide dienen om met behulp van de Playing Handicap Tabel het aantal slagen voor de ronde vast te stellen. Immers het aantal slagen dat een speler op grond van zijn handicap krijgt, is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad (rating) van de baan en de kleur afslagen waarvan hij speelt.

In het normale spraakgebruik spreken we van de ‘handicap’ waarmee u de slagen in de tabel opzoekt en de ‘Playing Handicap’ (Pl.Hcp.) waarmee de nettoscore wordt uitgerekend. Dit wordt uitgerekend door middel van Stablefordpunten.

De procedures en de rekenmethode waarmee de Clubhandicap wordt onderhouden, zijn veel eenvoudiger dan van EGA Exact Handicaps.

De grootste verschillen zijn:

 

 • De handicap kan alleen worden verlaagd en niet verhoogd; er is geen buffer.
 • Je gaat sneller omlaag dan bij een Exact Handicap, met hele slagen.
 • De handicaps hebben geen decimalen achter de komma.
 • Er is geen minimumaantal scores per jaar vereist (geen actief en inactief).
 • Er is geen Jaarlijkse Herziening.
 • Er worden geen CBA-correcties toegepast.
 • Bij voldoende goede scores kan de Clubhandicap overgaan in een Exact Handicap.

Handicap categorieën & bufferzone
De EGA Exact Handicaps zijn verdeeld in 5 Handicap Categorieën (zie kolom 1)

Bufferzone
De ‘Buffer Zone’ is de reeks van Stablefordscores op grond waarvan de EGA Exact Handicap van een speler niet wordt veranderd. (kolom 3) Iedere Handicap Categorie heeft een eigen Buffer Zone. Nieuw is de Buffer Zone voor 9-holes rondes voor spelers met een Exact Handicap van 11.5 of hoger (zie kolom 4).

categorie         Handicap                  18-holes score buffer        9-holes score buffer
1                               -4.4                                   35 – 36                                       n.v.t.
2                    4.5 – 11.4                                   34 – 36                                       n.v.t.
3                  11.5 – 18.4                                   33 – 36                                    35 – 36
4                 18.5 – 26.4                                   32 – 36                                    34 – 36
5                26.5 – 36.0                                    31 – 36                                    33 – 36

 1. Vul het inschrijfformulier in om je NGF-registratie via The Company Golf Club te laten verlopen. Klik hier.
 2. In je membership wordt handicap registratie kosteloos verzorgd.  Zeg de NGF-registratie bij je huidige golfclub indien nodig op en vraag om een overzicht van je actuele handicapgegevens.
 3. Staat op je NGF-pas de Stichting Golfsport vermeld? Wij kunnen de gegevens van de NGF overnemen.
 4. Een overzicht van je actuele handicapgegevens dien je te bewaren voor het geval de The Company Golf Club deze wil verifiëren. Je wordt dan gevraagd een kopie hiervan op te sturen naar het The Company Golf Club.
 5. Na inschrijving ontvang je van The Company Golf Club binnen 3 weken een nieuwe NGF-pas (let op: na 1 december van elk jaar worden er geen nieuwe NGF-passen meer aangemaakt; je ontvangt deze in het nieuwe kalenderjaar).
 6. Wij kunnen indien gewenst en van toepassing de opzegging van je  bestaande lidmaatschap opzeggen. Je  kunt dit aangeven bij het afsluiten van je membership.

Sinds kort is er een heel eenvoudige manier om je handicap te registreren. Je kunt op 2 manieren je scores invoeren. Via een app Golf.nl (smartphone) en via je (desktop computer) op deze pagina.

Meld je eenmalig aan en je kunt direct aan de slag. De handicap die via The Company Golf Club is geregistreerd staat automatisch in de App. Op het moment dat je nieuwe scores invoert komen die automatisch in ons handicapsysteem. Je handicap is daarmee altijd up-to date.

Super makkelijk!

 1. Hoe verlaag ik mijn clubhandicap van 54?De Nederlands Golf Federatie heeft in 2012 een nieuw clubhandicapsysteem ingevoerd. Dit betekent dat iedereen die ooit zijn GVB heeft behaald automatisch handicap 54 toegewezen krijgt. Hoe kunt u uw handicap verlagen?:Door te golfen en scorekaarten te registreren in het systeem van The Company Golf Club.Praktisch:1.U kijkt op de tabel van de baan die u gaat spelen hoeveel slagen u krijgt. (zie voorbeeld) Dit verschilt per baan en is afhankelijk van welke tees u speelt. (oranje, rood, geel blauw en wit) Een korte baan met weinig hindernissen is in het algemeen makkelijker dan een lange, en u zult bij de korte baan een lagere playing handicap (aantal slagen) krijgen dan op een langere baan. Wij adviseren de eerste ronden van de rode tees te spelen (heren) en oranje voor dames. Zijn deze, op de baan waar u speelt, niet aanwezig speel dan van geel voor heren en rood voor dames.2. U gaat de baan in met een marker die minimaal clubhandicap 54 of GVB heeft. U heeftt clubhandicap 54 en u krijgt bijvoorbeeld 56 slagen op een baan. U speelt een qualifying kaart en komt binnen met 40 stablefordpunten over 18 holes. Met 36 punten speelt u uw handicap. Dit betekent dat u 4 punten beter dan uw handicap hebt gespeeld (40-36=4). Uw clubhandicap 54 wordt nu verlaagd met 4×1 slag en uw nieuwe clubhandicap is 50. Zodra u via deze methode op handicap 36 bent uitgekomen dient u binnen 12 maanden drie (3) scores over 18 of over 9 holes in te leveren, spelend van een Exact Handicap 36,0, waarvan één score 36 of meer Stablefordpunten moet zijn.Elke score moet ondertekend zijn door de speler en de marker. U krijgt dan een handicap op basis van de beste ingeleverde score en verandert uw clubhandicap in een officiele EGA Handicap.2. Vul u kaarten volledig in (zie https://thecompanygolfclub.com/faqs/goed-invullen-van-een-qualifying-kaart/ ).
  3. Voer uw kaarten in op de site van The Company Golf Club.
  4. Stuur de drie (of meer) qualifying kaarten (aan elkaar vastgeniet) op o.v.v. ‘Aanvraag eerste handicap’ naar het volgende adres: The Company Golf Club Postbus .
  5. Na goedkeuring van de kaarten ontvangt u per e-mail uw eerste handicap. Binnen twee à drie weken ontvangt u een nieuw pasje met handicapregistratie.

Sinds kort is er een heel eenvoudige manier om je handicap te registreren. Je kunt op 2 manieren je scores invoeren. Via een app Golf.nl (smartphone) en via je (desktop computer) op deze pagina.

Meld je eenmalig aan en je kunt direct aan de slag. De handicap die via The Company Golf Club is geregistreerd staat automatisch in de App. Op het moment dat je nieuwe scores invoert komen die automatisch in ons handicapsysteem. Je handicap is daarmee altijd up-to date.

Super makkelijk!

Een Q kaart is een op speeldatum en tijd geregistreerde scorekaart.

Een score die na voorafgaande registratie met een Q kaart wordt gemaakt onder “Qualifying Condities” is een “Qualifying Score”.

De spelvorm bij het spelen met een “Q kaart” is Stableford.

©2023 Company Golf Club | MAKe GOOD THINGS HAPPEN

M: info@thecompanygolfclub.com | T: 073-2600169 | KVK: 57323771
Test test test. Introtekst, log in, bekijk het laatste nieuws, etc.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account