Taking too long? Close loading screen.

Blog:
Zakelijk golfen in 2017
“high touch & high tech”

Met nog een week of 2 te gaan is het golfseizoen voor veel zakelijke golfers zo goed als ten einde. Een mooi moment om terug te blikken maar vooral ook vast vooruit te kijken naar het komende golfjaar.

2017 wordt in alle facetten een interessant jaar. Ik zie dat er langzaam meer ruimte ontstaat om golf zakelijk in te zetten. Enerzijds vanuit een groei ambitie en netwerk-strategie maar ook op het gebied van relatiebeheer.

Veel golfclubs hebben de afgelopen jaren businessleden verloren en hebben in die gevallen kunnen leunen op de ‘hardcore’ businessleden die hun club trouw bleven. Nu er zich een nieuwe groep van zakelijke golfers aandient is het de vraag of het huidige aanbod nog toereikend is.

Ik heb het afgelopen jaar tijdens golfevents op verschillende banen en in diverse regio’s  kunnen zien en proeven wat er gebeurt. Wat gaat er goed maar vooral wat kan er beter.

High touch

Ondanks een kleine krimp in het totaal aantal golfers (- 0,8% per 30/06/2016)  is golf als verbinder springlevend. Meer dan ooit zie ik dat vanuit ontspanning en sportiviteit de maskers afgaan. Er ontstaat vertrouwen tussen de deelnemers. Mensen raken elkaar veel sneller.

Tijdens een jaarlijkse golfdag is golf niet het doel maar een middel om samen te zijn en (dichter) bij elkaar te komen. Hoe jammer is het dan dat een groep zakelijke golfers (en beslissers!) zich op één dag sterk verenigt voelt, en een dag later geen onderdeel meer is van een prachtig collectief?

Dit is te faciliteren en ongekend krachtig mits je daar als organisator de mogelijkheden toe hebt. Dit gaat niet als je één keer per jaar een event organiseert of niet full-time in dit netwerk actief bent. Het heeft structuur en regelmaat nodig. Het activeren van de groep, het verbinden van mensen en de mogelijkheid bieden dat golfers elkaar vaker treffen ook buiten de golfevents om.

Maar hoe doe je dat als je ervaart dat directeuren, eigenaren en hoger management naast een sociaal verband ook vrijheid willen, minder verplichtingen aangaan en willen golfen wanneer het hen (en hun relaties) uitkomt?

Mijn visie: Flexibiliteit met een nieuw businessmodel waarbij de zakelijke golfer centraal staat en de organisatie sterk faciliterend is aan deze specifieke groep businessgolfers. Waarom? Omdat ik er van overtuigd ben dat zakelijk golfen een unieke verbinder is en ongekend krachtig en renderend is voor het MKB, mits goed ondersteund, kwalitatief en toegankelijk.

High tech

Ik heb met The Company Golf Club het afgelopen jaar geïnvesteerd in (web)techniek en onze relatie met een aantal golfbanen versterkt.

Met een nieuw community deel op de website bieden we daarnaast een veilige omgeving waarbij leden elkaar voor en na een ronde golf of event kunnen bereiken. Als organisatie helpen we met verzoeken vanuit de leden waardoor er makkelijker een onderlinge verbinding en een sterk groepsgevoel ontstaat.

Een prachtige rol, die ik als liefhebber van golf in al haar facetten, ook in 2017 met veel plezier ga invullen!

Ferry

Ferry van Dongen, oprichter The Company Golf Club

©2021 Company Golf Club | MAKe GOOD THINGS HAPPEN

M: info@thecompanygolfclub.com | T: 073-2600169 | KVK: 57323771
Test test test. Introtekst, log in, bekijk het laatste nieuws, etc.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account