Taking too long? Close loading screen.

Golf alleen voor oude mannen?

Dat er door de jaren heen veel golfbanen zijn ontwikkeld door ondernemers die succes hadden in andere takken van sport mag duidelijk zijn. Eén van de allereerste golfbanen die door een ondernemer in Nederland werd ontwikkeld was “De Eindhovensche Golf Club” gerealiseerd door niemand minder dan Anton Philips zelf. (foto). Zeker in de beginjaren van de golfsport was het eigen netwerk van de oprichter de kern van het succes en ook aanleiding om regelmatig samen te komen met bevriende relaties.

 

 

Een stukje historie.

In 1928 ontdekt de heer Philips samen met zijn vrouw Anna Philips-de Jongh een wijds landschap in Valkenswaard met lage dennen, heide en donkere vennen, de Nederheide genaamd. Ze zijn beiden zeer onder de indruk van de schoonheid ervan en maken plannen om de grond te kopen. Het plan is om er een natuurreservaat van te maken, waarop tevens een golfbaan moet komen, want mevrouw Philips is zeer verknocht geraakt aan de golfsport.

(Anton Philips)

 

 

Nadat de verkoop van de Nederheide door de gemeente Valkenswaard aan N.V. Philips Grondmaatschappij tot Behoud van Natuurschoon een feit is, wordt de vermaarde Engelse golfbaanarchitect Henry Shapland (Harry) Colt (1869 – 1951) in de arm genomen voor de aanleg van een 18 holes ‘firstclass championship course’ in Eindhoven. Colt had zijn naam reeds gevestigd met het ontwerp van golfbanen in Hilversum, Zandvoort (de Kennemer) en De Pan.

 

Op 12 juli 1930 wordt de baan officieel geopend en telt de club 100 leden.

Nu, 90 jaar later, spelen we met leden van Company Golf Club op deze prachtige golfbaan.

 

Ondernemerschap, golf en samen zijn. Golf is springlevend en werkt nog steeds als een geweldige verbinder tussen mensen.

Op woensdag 10 juni bezoeken we de Eindhovensche Golf. Wil je weten wie er die dag aansluiten? Bekijk dan hier ons event.

0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

©2021 Company Golf Club | MAKe GOOD THINGS HAPPEN

M: info@thecompanygolfclub.com | T: 073-2600169 | KVK: 57323771
Test test test. Introtekst, log in, bekijk het laatste nieuws, etc.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account